De 10 ani, cu pași pe cale, pentru performanță în motociclism!

În weekendul 24-26 iulie 2020, pe circuitul Vik Power de la Arad, s-au desfășurat primele două etape ale Campionatului Național Individual al României la Supermoto. Pilotul Vlad Neaga nu avea cum să lipsească!
Cursele de Supermoto din anul 2020 au un sens personal pentru tânărul pilot timișorean și nu pentru că suntem într-o perioada dificilă, ci pentru valența emoțională pe care o aduce. Puștiul Vlad cu vârsta de 10 ani, necunoscut de nimeni în această lume a vehiculelor pe două roți, a participat acum 10 ani pentru prima dată la o cursă oficială de Supermoto, chiar pe circuitul Vik-Power de la Arad! Să spunem că pe acest circuit, asemenea unui copil și Vlad “a pășit pe motocicletă“ pentru prima oară! Și asemenea unui copil a crescut la propriu, trecând de la juniori la clasa “celor grei“, adică SOpen.

Pe lângă atmosfera efervescentă dinaintea oricărui concurs, nostagia anilor de început, i-au făcut pe mulți dintre cei prezenți pe circuitul Vik Power de la Arad, din acest week-end, să rememoreze “botezul de foc“ din 2010 al tânărului pilot.
Chiar dacă vremea a fost capricioasă, cu câteva reprize de ploaie, weekendul a fost unul plin de adrenalină și am avut parte de curse spectaculoase. După această lungă pauză competițională, piloții au fost pregătiți să se “dueleze”, oferindu-ne un spectacol pe cinste, cu depășiri succesive și răsturnări de situație.

Calificările desfășurate vineri și sâmbătă au stabilit poziția piloților pe grila de start în ambele manșe aferente fiecărei etape, Etapa I fiind programată sâmbătă, iar Etapa a II-a duminică.
Vlad pleacă ca și favorit în curse, după ce obține cel mai bun timp în calificări și câștigă detașat toate cele patru manșe ale primelor doua etape din campionat. Acum totul confirmă talentul și determinarea pilotului în a-și urma pasiunea pentru sportul pe două roți. Maestrul al Sportului, cu 5 titluri de Campion Național la Supermoto SOpen în palmares, tânărul de 20 de ani este la fel de motivat ca întotdeauna și dornic să performeze la cel mai înalt nivel competițional.

“Am fost plăcut surprins de numărul mare al piloților care au participat în acest weekend, atât seniori, cât și juniori, ceea ce reprezintă un semnificativ salt calitativ în acest sezon. Supermoto este un sport complex și spectaculos, atât pentru cei care îl practică, cât și pentru privitori. Este un sport care mi-a oferit multe satisfacții și totodată m-a propulsat spre motociclismul viteză. Cu siguranță merită mult mai multă atenție și susținere, iar faptul că cei mici vin din urmă mă face să cred că acest sport are deja un viitor asigurat”, spune Vlad Neaga, pilotul V.N. Motorsport.

Acum Vlad se pregătește pentru a treia etapă a Campionatul MotoRC ce se va desfășura weekend-ul viitor (31 iulie – 2 august) pe circuitul MotorPark România. Cu două curse câștigate până acum la Clasa Stock 1000, timișoreanul se află în fruntea clasamentului general cu 50 de puncte acumulate.
Cursele claselor Stock 1000, Stock 600 si Stock 300 vor putea fi urmărite live pe Facebook pe pagina organizatorului Motorc – Romanian Motorcycling Competition.

Să ne mai întrebăm dacă debutul în motociclism pe circuitul Vik-Power Arad a fost de bun augur? Cu siguranță că da, rezultatele ulterioare aducând certitudinea că Vlad este deja unul dintre cei valoroși în acest sport.

Multumim partenerilor și sponsorilor – TOTAL, ULEI ELF MOTO, MOTOBOOM – pentru sprijinul oferit, și vouă tuturor pentru implicare și susținere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart