Determinarea titularilor VN Motorsport de la categoria Stock 1000 a fost răsplătită cu victoria la echipe la prima rundă MotoRC din 2021 disputată pe sensul antiorar al Motorpark România. Vlad Neaga a tranșat favorabil disputa pentru poziția a doua în ultimul tur al cursei, în timp ce Adrian Rus a strâns din dinți și a adunat puncte esențiale în pofida accidentării.

București, 18 mai. După un prim succes în etapa inaugurală, VN Motorsport a revenit în arena MotoRC cu ambiția de a apăra șefia în clasamentul general al piloților și de a reduce ecartul față de lideri în ierarhia echipelor. Vlad Neaga a fost printre cei mai rapizi piloți în sesiunile de antrenamente, apoi în calificări a deschis linia a doua a grilei de start cu un timp de 1:41.933. Anul trecut, un asemenea reper i-ar fi garantat plecarea din pole position cu un avans de mai bine de o secundă în ambele runde disputate pe sensul antiorar al circuitului, fapt ce dovedește încă o dată creșterea considerabilă a nivelului la vârf la categoria Stock 1000.

Adrian ”Sinner” Rus acuza mobilitatea redusă a degetelor de la mâna dreaptă în urma căzăturii din etapa anterioară, însă primele senzații din antrenamentele de vineri l-au făcut să creadă că poate duce cursa până la capăt într-un ritm satisfăcător. Deficitul a fost surmontat apoi în regim de calificare, când Rus a câștigat secvența Q1 și s-a plasat pe 11 pe grilă cu o întârziere de doar jumătate de secundă față de ceea ce reușea în toamna anului trecut, când se lansa de pe poziția secundă.

Cursa avea să fie cu emoții pentru ambasadorul Michelin Motorsport încă de la start, motocicleta Yamaha R1 ezitând în a se pune în mișcare în turul de formare. Odată rezolvată această problemă, el a putut să-și pună în aplicare planul de cursă și a rămas în grupul ce-și disputa poziția a zecea, profitând de incidentele care au scos din joc mai mulți protagoniști.

După ce prima cursă a anului s-a jucat între Vlad Neaga și George Cațan odată ce Milen Georgiev a căzut, de această dată pilotul bulgar nu a mai scăpat victoria din mâini. Cei doi români au adoptat strategii diferite în debutul cursei: Neaga a rămas în expectativă, fără a forța, în timp ce adversarul său a încercat desprinderea de campionul en-titre și a căzut. Pe final, cursa a fost animată de bătălia dintre Neaga și Cătălin Cazacu, decisă printr-o manevră creativă a pilotului VN Motorsport în ultima buclă.

Cu 20 de puncte adunate de Vlad Neaga și alte 6 în contul lui Adrian Rus, VN Motorsport a fost echipa cu cel mai bun total din această etapă, apropiindu-se la doar patru unități de lideri (Racing Academy). Totodată, Neaga păstrează un avans de șapte puncte în raport cu cel mai apropiat urmăritor din clasamentul piloților, Milen Georgiev.

La categoria Rookies 1000, Alexandru Dumitrache s-a clasat pe poziția a noua dintr-un total de 30 de concurenți, la finele unei curse de 12 tururi. Diana Maria Sturza, unica prezență feminină a grilei, a reprezentat echipa în cadrul categoriei Stock 300, sosind pe poziția a 11-a.

Următoarea etapă a MotoRC va avea loc în Grecia, pe circuitul de la Serres, în perioada 11-13 iunie. Până atunci, piloții VN Motorsport Adrian Rus și Alexandru Dumitrache vor participa și la primele două runde ale campionatului național de motociclism viteză, pe autodromul Navak din Serbia (21-23 mai).

Conferința de presă a primilor trei clasați

Partenerii echipei: Moto E Motion, DAF Corse Racing Workshop, Michelin Motorsport, prin APR Competition, dealerul autorizat pentru România, Oem Pro Team – Silkolene, SpeedHost, West Competition Racing Promotion.

Vlad Neaga este susținut în acest sezon de Motoboom și Aximoto.

Adrian Rus beneficiază de sprijinul Motodynamics, TwoWheelsHero, Inkoteca, Vision Promo și Teach Little People.

Mai multe despre VN Motorsport: https://www.facebook.com/VNMotorsport/
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan
+40729476569
alexandru@westcompetition.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart