Triumph a lansat în România noile modele de 400cc: Speed 400 și Scrambler 400 X

Triumph, renumitul producător britanic de motociclete, face din nou valuri în industrie, de data aceasta cu două noi modele destinate segmentului entry-level, dar și motocicliștilor experimentați care apreciază manevrabilitatea în aglomerația urbană – Speed 400 și Scrambler 400 X.

Cunoscut pentru diversitatea sa în ceea ce privește categoriile de motociclete, acoperind totul de la Sport și Roadsters la Adventure și Modern Classics, Triumph se remarcă și prin producția celui mai mare motor de serie, respectiv Rocket 3, cu un propulsor de 2.5L. Astfel, introducerea a două modele noi de 400cc în categoria Modern Classics vine ca o extensie naturală a gamei lor și reprezintă o abordare inovatoare pentru Triumph, demonstrând că pot satisface nevoile diferitelor tipuri de motocicliști.

Speed 400 și Scrambler 400X: O privire detaliată

Speed 400 este orientat către utilizarea pe șosea, în timp ce Scrambler 400 X are un caracter predominant off-road. Deși ambele împart același propulsor monocilindric de 400 cc, cu 4 valve, DOHC și răcire pe apă, furnizează 40 CP și un cuplu de 37.5 Nm la 6.500 rpm, există diferențe semnificative între ele. Elemente precum roțile, anvelopele, cutia de viteze și suspensiile care sunt configurate diferit, conferă fiecărui model un caracter distinct.

Scrambler 400 X vine cu o suspensie cu cursă mai lungă de 150 mm, oferind un confort sporit și capacitatea de a aborda terenurile accidentate cu mai multă încredere. În schimb, Speed 400, cu roți și anvelope mai late, oferă o precizie și o manevrabilitate mai mare pe asfalt, în special în curbele care necesită o înclinare mai agresivă.

Diferențele se reflectă și în raportul de transmisie. Dacă preferi o accelerație mai scurtă pentru terenurile off-road cu viteze reduse, Scrambler 400 X este alegerea potrivită. Însă, dacă îți dorești o motocicletă capabilă să meargă eficient la viteze mai mari de 90 km/h, fără să necesite turații mari, atunci Speed 400 este cea mai bună opțiune. Aceste diferențe subliniază capacitatea producătorului Triumph de a adapta modelele la nevoile specifice ale motocicliștilor, fie că aceștia preferă aventurile pe asfalt sau în off-road.

O lansare memorabilă în România

Lansarea oficială în România a acestor două modele a avut loc pe 7 februarie, în cadrul unui eveniment de excepție organizat la Reprezentanța Triumph din București. Atmosfera a fost una plină de entuziasm, iar modelele au fost dezvăluite sub aplauzele și exclamațiile de admirație ale participanților.

Cătălin Sănătescu, reprezentantul Triumph, a prezentat succint caracteristicile și inovațiile modelelor, iar declarațiile lui Tiberiu Troia și Bogdan Buleandră, primii români care au avut ocazia să testeze noile modele la Valencia, în Spania, au stârnit un val de interes și curiozitate. Aceștia au împărtășit experiențele lor cu noile modele, oferind perspective captivante și impresii personale.

De menționat faptul că, încă din momentul lansării, interesul pentru noile modele a fost covârșitor, iar primul Speed 400 a fost deja vândut, chiar înainte de finalizarea evenimentului. Cu un interes ridicat și multe precomenzi deja înregistrate, este evident că aceste noi modele au captat atenția pasionaților de motociclete din România.

Triumph – For The Ride

În concluzie, lansarea noilor modele Triumph Speed 400 și Scrambler 400 X reprezintă o dovadă în plus a abilității producătorului britanic de a-și adapta gama de produse la nevoile și preferințele diverse ale pasionaților de motociclism. Cu un design captivant, tehnologie avansată și performanțe remarcabile, aceste motociclete promit să ofere o experiență de condus excepțională. Dacă ești în căutarea unei motociclete care să-ți satisfacă dorința de aventură și libertate, indiferent de nivelul tău de experiență, noile modele Triumph sunt cu siguranță o alegere demnă de luat în considerare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart