Triumph ridică încă o dată ștacheta în categoria motocicletelor adventure de clasă medie

Atunci când mă gândesc la aventură pură, modelele Tiger de la Triumph îmi vin tot mai des în minte. Anul trecut, la Rally-ul Touratech am avut plăcerea să explorez 500 km pe teren accidentat cu un Tiger. De la traversarea râurilor și zonelor inundate, a pădurilor de conifere pe drumuri forestiere și până la traseele abrupte care urcau spre vârfurile alpine, am parcurs un itinerariu plin de provocări, având alături un partener mai mult decât capabil. Experimentând un astfel de traseu pe un Tiger, creezi o legătură cu acea motocicletă, fiecare kilometru parcurs fiind plin de emoții și descoperiri.

De aceea, așteptam cu nerăbdare dezvăluirea noilor modele Tiger 900, prezentate pe 28 februarie în showroom-ul Triumph din Șos. Pipera, nr. 48, București. Iată modelele gamei pentru 2024:

Tiger 900 GT — motocicleta adventure versatilă, capabilă și agilă
Tiger 900 GT Pro — motocicleta adventure supremă pentru trasee pe șosea în clasa medie
Tiger 900 Rally Pro — capabilitate extremă în off-road și comportament superb pe șosea,o motocicletă pregatită să abordeze energic orice aventură

PERFORMANȚĂ ȘI CARACTER

Schimbările din 2024 reprezintă o rafinare subtilă a unor adevărați tigri ai offroad-ului. Modelele Tiger 900 beneficiază acum de mai multă putere, cuplu, manevrabilitate în siguranță și confort îmbunătățit. Motorizarea Triumph în trei cilindri a fost actualizată semnificativ pentru linia Tiger 900, rezultând un spor de putere de 13% față de generația precedentă, acum atingând 108 CP. Îmbunătățirile sistemului ride-by-wire au contribuit la crearea unor motociclete perfecte pentru abordarea rapidă a curbelor strânse sau pantelor abrupte, dar și pentru touring fără efort la viteze ridicate pe asfalt sau offroad.

CONFORT ȘI MANEVRABILITATE

Am mentionat ca tura de 500 km de offroad a fost pe un model GT, cu capabilități orientate către șosea? Ei bine, acest lucru nu a fost un impediment. Poziția comodă, împreună cu șaua revizuită și îmbunătățită la noile modele, garantează un confort excelent pe distanțe lungi, iar suspensiile de top cu cursă lungă asigură o manevrabilitate plină de încredere pe toate suprafețele.

ERGONOMIE ȘI SIGURANȚĂ

Instrumentele de bord sunt revizuite și optimizate, cu un ecran TFT full-color clar și ergonomic, acesta aduce pilotului toate informațiile necesare. Unitatea electronică IMU (Inertial Measurement Unit) monitorizează în permanență unghiul de înclinare, presiunea în frâne și viteza roților pentru a produce tracțiunea atât la decelerare, cât și la accelerare. Aceste setări pot fi modificate prin cele patru moduri de pilotare (Road, Rain, Sport și Off-Road) disponibile pe toate modelele. Modelele Pro primesc în plus un mod Rider Programmable care permite setări personalizate de finețe, iar modelul Rally Pro beneficiază suplimentar de un mod Off-Road Pro destinat pilotării extreme în off-road.

Conectivitatea cu telefonul permite controlul muzicii, apelurilor și navigației turn-by-turn pe ecranul TFT din bord prin intermediul aplicației gratuite My Triumph Connectivity, și este inclusă în mod standard pe toate modelele, ca și priza USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Acesta se află acum într-un loc convenabil, lângă display. Siguranța și controlul pilotării sunt de asemenea aduse la niveluri fără egal, cu sistemul ABS optimizat pentru curbe și sistemul optimizat de control al tracțiunii, împreună cu cele mai bune etriere din clasă, Brembo Stylema, pentru o putere bună de frânare.

Modelele Pro beneficiază de asemenea de sistemul de asistență Triumph Shift Assist pentru schimbarea treptelor în sus și în jos fără ambreiaj, ca și de șaua încălzită pentru pilot și pasager, plus un sistem TPMS de monitorizare a presiunii în anvelope.

TIGER – LEAVE THE MAIN ROAD

Noul aspect exterior al modelelor Tiger 900, împreună cu tehnologiile avansate și performanțele îmbunătățite, promit o experiență de conducere captivantă și adaptabilă la diverse tipuri de terenuri. Test ride-ul va fi cu siguranță o oportunitate minunată de a experimenta toate aceste caracteristici în acțiune. Deci abia aștept să scot Tigrul la plimbare și să mă bucur de fiecare moment, oriunde mă va duce drumul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart