#194 Vlad Neaga

Pilot Supermoto & Viteza
Varsta: 20 ani
Practica motociclismul de performanta de la 10 ani

Cele mai bune rezultate

Devine, la 15 ani, Campion National Supermoto SOpen – liga I Seniori – 2014
Campion National si European BMU Viteza Formula 600  – 2018, anul de debut la Viteza
Concureaza in Campionatul MotoRC clasa Stock 600 si castiga toate etapele la care participa – 2019
Castiga al 5-lea Titlu de Campion National Supermoto SOpen – 2019
Primeste, la doar 20 de ani, titlul de Maestru al Sportului, ramura de sport Motociclism – 2019

#194

Palmares

2018

Debutul in motociclism Viteza

Pregatit sa-si incerce puterile “pe cai mari”, Vlad debuteaza in 2018 in motociclism viteza pilotand o motocicleta Kawasaki Ninja ZX-6R. Dupa un sezon remarcabil, cu suisuri si coborasuri, trait la intensitate maxima, Vlad devine castigator al Cupei Federatiei Romane Viteza – Formula 600 si al al Cupei Europene BMU Viteza – Formula 600.

2017

Un nou titlu de Campion National Supermoto

In anul in care isi serbeaza majoratul, Vlad obtine al treilea titlu de Campion National Supermoto.

2016

Sezon cu ghinion

Nimic nu parea sa se interpuna in calea sportivului hotarat sa-si apere titlul de Campion National Supermoto SOpen. Imediat dupa startul primei etape din campionat, motorul motocicletei se defecteaza iremediabil, iar Vlad nu mai poate continua cursa. Vlad se claseaza pe locul 3 la sfarsitul campionatului.

2015

Participare in Campionatul European Supermoto SM1

Un an competitional incitant si dificil pentru Vlad, care, participand in Campionatul European de Supermoto SM2, reuseste sa se alinieze perfect la ritmul impus de o asemenea competitie. Experienta il maturizeaza si il face sa evolueze ca sportiv. Vlad isi mentine titlul de Campion National Supermoto SOpen si locul 3 in Campionatul Est-European Supermoto SOpen.

2014

Primul titlu de Campion National Supermoto SOpen

Vlad obtine, la numai 15 ani, primul sau titlu de Campion National Supermoto clasa SOpen - liga 1 Seniori. Reusita vine ca urmare a unei combinatii perfecte intre pasiune, determinare si munca in echipa. In Campionatul Est-European Supermoto SOpen se claseaza pe locul 3.

2013

Sportivul anului la Supermoto

La numai 14 ani, Vlad trece la Clasa SOpen - liga 1 Seniori in Campionatul National de Supermoto. Pilotand o noua motocicleta TM SMX 450 FI, se claseaza pe a doua pozitie la finalul sezonului. Titlurile de Vicecampion obtinute in Campionatele European si Est-European Supermoto SM3 250 CC ii aduc puncte importante in clasamentul general, fiind declarat, de catre Federatia Romana de Motociclism, sportivul anului 2013 la Supermoto si al doilea sportiv al anului la motociclism.

2011-2012

Participare in competitii internationale

Sustinut indeaproape de tatal sau, care suplineste cu brio toate atributiile unui antrenor, mecanic si manager de echipa, Vlad acumuleaza tot mai multa experienta, participand si in competitii internationale. Obtine rezultate notabile in Campionatele European si Est-European de Juniori Supermoto 85 CC, clasandu-se pe locul 6 in 2011, respectiv locul 4 in 2012. Isi pastreaza totodata titlul de Vicecampion National de Juniori Supermoto 85 CC.

2010

Primul concurs. Start in supermoto

Fascinat fiind de primul concurs pe asfalt la care ia parte ca si spectator, Vlad isi doreste sa concureze. Astfel, in 2010, debuteaza in Supermoto cu o Honda CR 85. Participa in Campionatul National de Juniori al Romaniei, clasa 85 CC, si obtine titlul de Vicecampion.

2009

Motocross-ul si botezul focului

Cu o motocicleta mai puternica, YAMAHA YZ85, Vlad ataca circuitul de motocross, unde sufera primul sau accident serios. Fractura de clavicula nu-l descurajeaza insa in a-si urma pasiunea nou descoperita.

2008

Prima motocicleta. Inceputul in Enduro

Atunci cand tatal sau si-a indeplinit o dorinta mai veche, aceea de a cutreiera pe motocicleta dealurile din zona in care a copilarit, Vlad a primit, la numai 9 ani, prima lui motocicleta, un KTM 50 SX.
Si restul e poveste...

X
Add to cart