Nivelul valoric al plutonului din MotoRC crește de la an la an, iar VN Motorsport a trebuit să reacționeze cu toată priceperea pentru a-și păstra poziția de top. Deși nu pornea ca favorit în această primă etapă, Vlad Neaga a realizat o depășire de excepție în ultimul tur pentru a învinge.

București, 26 aprilie. VN Motorsport a început sezonul 2021 cu ambiția de a se lupta la vârf, de vreme ce pentru echipă rulau singurii piloți români care câștigaseră curse pe motociclete de 1000cc în stagiunea precedentă – Vlad Neaga și Adrian ”Sinner” Rus. Aceleași aspirații le aveau însă și alte grupări din MotoRC, care veneau cu întăriri considerabile.

Dacă la finele anului trecut ținta era pusă de către toți adversarii pe Neaga, cel ce încheia la debutul său la Stock 1000 un sezon aproape perfect cu 120 de puncte din 125 posibile, presiunea a fost luată acum încă din calificări de pe numărul 1 de concurs odată cu timpul de pole stabilit de Milen Georgiev. Strategiile de cursă au fost adaptate, iar Neaga și Rus au plecat în cursa de 16 tururi cu așteptări măsurate. Campionul de anul trecut se lansa de pe poziția secundă a grilei, în timp ce Sinner întâmpinase probleme în faza secundă a calificărilor și pleca doar de pe 12.

În primul viraj, Neaga a optat pentru o abordare matură și precaută, în timp ce Rus său a avut parte de startul fantastic pe care și-l propusese, ajungând cot la cot cu coechipierul în zona locurilor 4-5. Turul al doilea s-a dovedit crucial în desfășurarea cursei, oferind emoții contrastante echipei VN Motorsport. Pe de o parte, șansele lui Vlad la victorie au crescut în momentul căzăturii liderului Georgiev, însă trei viraje mai târziu s-a încheiat timpuriu evoluția lui Rus, care a pierdut fața în timp ce-și punea în aplicare planul de a încerca desprinderea de fostul campion MotoRC Bogdan Vrăjitoru.

Un tur mai târziu, Vlad Neaga l-a urmat pe George Cațan în momentul în care acesta a găsit breșa în defensiva veteranului Cătălin Cazacu, iar cursa devenea o copie a rundei de deschidere din 2020, cu cei doi exponenți ai tinerei generații luptându-se pentru victorie. Rivalul lui Neaga beneficia de un pachet tehnic net superior de această dată, ceea ce i-a complicat mult misiunea campionului en-titre. A fost nevoie să se ajungă la jumătatea ultimului tur pentru ca depășirea esențială să se producă pe o rapidă schimbare de direcție, victoria fiind deosebit de muncită și de emoționantă pentru întreaga echipă VN Motorsport.

Analiza post-cursă a depășirii asupra lui Cazacu a confirmat legitimitatea manevrei, iar astfel cele 25 de puncte aferente succesului au intrat în contul lui Vlad Neaga. ”Nu mă așteptam să se desfășoare lucrurile astfel – a căzut Milen și am realizat că acum poate câștiga oricine această cursă. Viteza de vârf a lui George nu-mi dădea șanse pe liniile drepte în pofida aspirației, a trebuit să planific depășirea în alte puncte ale circuitului. Vreau să-l felicit pe George pentru cea mai frumoasă luptă pe care am avut-o în MotoRC!” a declarat Neaga.

O scurtă investigație medicală pentru Adrian Rus a urmat în seara de duminică, ligamentele degetului mic de la mâna dreaptă necesitând o perioadă de refacere. Asta nu-i va periclita ambasadorului Michelin Motorsport participarea în cursa următoare, ce va avea loc peste trei săptămâni pe Motorpark România. VN Motorsport ocupă locul al doilea în clasamentul echipelor de la categoria regină Stock 1000 după această primă întrecere, la 11 puncte de gruparea Racing Academy.

Conferința de presă a primilor trei clasați

La categoria Stock 300, unica prezență feminină a grilei, Diana Maria Sturza, a adunat kilometri importanți pe traseu de-a lungul celor trei zile de concurs, clasându-se pe poziția a zecea într-o dispută cu ceilalți juniori. În cadrul cursei Rookies 1000, Alexandru Daf a plătit prețul unei neutralizări la finele primei sesiuni de calificare, progresând apoi în cursă până pe poziția a 15-a din cei 31 de concurenți, înainte de a se confrunta cu o problemă tehnică la schimbătorul de viteze.

Partenerii echipei: Moto E Motion, DAF Corse Racing Workshop, Michelin Motorsport, prin APR Competition, dealerul autorizat pentru România, Oem Pro Team – Silkolene, SpeedHost, West Competition Racing Promotion.

Vlad Neaga este susținut în acest sezon de Motoboom și Aximoto.

Adrian Rus beneficiază de sprijinul Motodynamics, TwoWheelsHero, Inkoteca, Vision Promo și Teach Little People.

Mai multe despre VN Motorsport: https://www.facebook.com/VNMotorsport/
Comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion
Alexandru Șiclovan
+40729476569
alexandru@westcompetition.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

X
Add to cart