În weekend-ul 12-14.06.2020, pe circuitul MotorPark România, Vlad Neaga a devenit cel mai rapid pilot, câștigând prima etapă MotoRC, clasa Stock 1000.

Chiar dacă a concurat pentru prima dată la această clasă, Vlad s-a adaptat rapid la ritmul impus de piloții mult mai experimentați cu care s-a duelat, dând dovadă de aceeași determinare și perseverență cu care ne-a obișnuit. În încercarea sa de a-și testa propriile limite, Vlad și-a păstrat concentarea și calmul mental, și-a dozat resursele fizice în situații extreme, toate acestea raportate la timpul foarte scurt de rulare pe pistă cu noul Suzuki GSXR 1000R.

În primul tur al calificărilor, Vlad reușește să redreseze motorul ce a intrat în highside la începutul liniei drepte, și, în ciuda faptului că a rulat în continuare cu bordul motocicletei deplasat și carena sparta de la impactul cu pieptul, s-a clasat pe a doua poziție a grilei de start în cursa de duminică.

Tânărul timișorean a avut ca adversari piloți cunoscuți – Cătălin Cazacu, pilot foarte experimentat din MotoRC, dar și riderul George Cațan.
Pornit de la start, Vlad a avut un singur gând, acela de a da totul. Astfel, tânărul sportiv a oferit o cursă spectaculoasă și foarte bine gândită tactic, marcând un nou record personal, de 1: 41,5 obținut chiar în ultimele două tururi.

“Mă simt extraordinar de fericit. Am trăit la intensitate maximă tot ce mi-a oferit acest concurs. Am reușit să câștig cursa după o luptă grea cu Cătălin Cazacu și George Cățan, pe care-i felicit. Mă bucur că Motoboom și Suzuki România au avut încredere în mine și m-au susținut în acest pas important – trecerea la clasa regină. Sunt foarte mulțumit de motocicleta mea, care s-a comportat foarte bine în cursă. Noul Suzuki GSXR 1000R este cea mai potrivită alegere pentru mine în acest moment”, a afirmat Vlad Neaga.

Vlad devine astfel, la cei 21 de ani neîmpliniți încă, cel mai tânăr câștigător al unei curse Stock 1000, fiind primul debutant care își revendică victoria chiar în prima etapă a campionatului. Reușita marchează în același timp și primul succes Suzuki la clasa regină în MotoRC.

Puteți urmări cursele MotoRC pe LookSport de-a lungul întregului sezon competițional.

Program de difuzare pentru cursele primei etape:

  • Clasa Stock1000 – miercuri, 17 iunie 2020, de la ora 18:0
  • Clasele Stock300 și Stock600 – vineri, 19 iunie 2020, de la ora 19:30

Mulțumim partenerilor și sponsorilor – MotoboomSuzuki RomaniaTotal – pentru sprijinul oferit și vouă tuturor pentru implicare și susținere.

Ne vedem la următoarea etapă!

Lasă un răspuns

X
Add to cart